Hard Work

Sitter här på jobbet och har lunch just nu, jag jobbar som tusan för att få ihop alla pengar som behövs till Kvadratens alla resor vi ska göra tillsammans och självklart till en underbar Iphone och en fab väska :D Min lunch slutar om exat 10 minuter och då ska jag börja städa dom dumma resevdelshyllorna igen eller om jag har tur så kanske jag kan få knappra in lite lagerstatistik mycket roligare. Igår var en super mys dag (efter jobbet såklart) jag mötte dom finaste flickorna för en angle wing sen drog vi ut på turne ;) Vi åkte runt lite i stan sen ut till råby och träffade massa folk, vet ni flickor jag överreagerade jag e så mycket snyggare :D (utomstående förstår nog inte!) Jag har börjat tro mer på mig själv också, shit jag har nog aldrig mått såhär bra, nu gäller det bara att vara sig själv..

Oj 10 minuter går super fort när man bloggar, vi ses i eftermiddag mina gullisar, LOVE YA!


//LINNEA<3


happy, joy!



Lycka är att känna sig fri
Lycka är att bada
Lycka är att ha sommarlov
Lycka är att umgås med fina vänner
Lycka är att känna sig lycklig
Jag är LYCKLIG!


Nattfilosofi!

Man brukar ju säga att det är på kvällen som man är som mest filosofisk. Att det är på kvällen som alla oförglömliga låttexter skrivs och att det är på kvällen som det omöjliga händer.
Inte för att jag är speciellt filosofisk eller någon vidare låtskrivare, men jag kände bara för att kludda ner några rader om ingenting.

Sommarlovet har hittills varit det bästa i hela mitt liv och om jag inte har trott på att man kan hitta sina själsfränder tidigare, så tror jag definitivt på det nu! Jag är omgiven av så otroligt fina människor som jag aldrig i hela världen skulle vilja förlora och det gör den här sommaren oförglömlig! Skratt, bad, pizza, lyxshake, bilturer, kräftor (nu snackar jag solbränna) och allt möjligt vad man kan hitta på har jag redan upplevt och om det inte vore för att jag vet att det är 8 veckor kvar på sommarlovet, hade jag nästan kunnat börja plugget igen, för jag känner mig så otroligt nöjd men den lediga tid jag har haft hittills. Jag vill bara säga ett stort tack till er tjejer som gör min vardag till något alldeles speciellt och jag vet att den här sommaren kommer bli något alldeles extra!

Jahapp, det var min filosofiska stund det och nu ska jag dricka upp mitt te och krypa till sängs för att möta en ny härlig dag! Älskar er flickor och vi ses mañana! :D <3<3

// Erika


Bitchig, Kåt, Hungrig





TREVLIG KVÄLL!

//Kvadraten-1

Don't Blame It On Sunshine



Så här ser kvaadratens dagar ut nu för tiden!! :D

//Linnea<3

Det tog mig två veckor

Två veckor har det gått sedan vi sprang ut i friheten, dock ett år kvar i skolan, men tio veckors frihet känns ändå som en kort evighet!

Som sagt två veckor är redan förbi, men hur mycket har vi inte hunnit göra på dessa veckor!? Sol och bad, raggarrundor med högsta volymen på genom stan, sköna hemmafester, filmkvällar med hemkörd pizza... och en väldig massa annat skoj !
Jag har haft så himla roligt dessa två veckor så jag skulle (nästan) kunna gå tillbaka till skolan redan nu! Mitt sommarlov känns som en dröm, tillsammans med mina fina flickor och en massa skoj dag ut och dag in! Kan det bli bättre?

Flera dagar i rad har tre av fyra tjejer softat vid havet och jag tog mina första simtag i havet igår *stolt* !
När man ligger där med goda vänner, fiskmåsarna som skriker, vattnet som skvalpar mot berget, solen som gassar och kvadratens sommarlåtar som går på repeat så känns det som att livet faktiskt inte kan bli mycket bättre.

Kanske skulle det bli en gnutta bättre om man hade en glass i handen också, men det kvittar egentligen! (;

Det jag ville komma till är att jag är väldigt säker på att jag har hittat mina tre själsfränder i livet. Och det är ni tjejer. Ni förgyller både mina molniga och redan soliga dagar. Tack.


Älskar er. Manda.



Romholmen aka. The Paradise <3

Ingenting kan stoppa mig nu!

Today I'm gonna ride away
And feel the sun throughout my hair
Finally free to be who I wanna be
Who that is I don't really care

'Cuz I've got friends who love me
Blue skies are above me
My blonde hair is everywhere

Gonna spread my wings
It's my chance to shine
Discovering
So much more to life!!!!


IIIIHHHH JAG ÄR LYCKLIG NU! :D <3<3

Kvadratens Ultimata Sommarlåtar

Dessa spelas flitigt i kvadratens närvaro :P Lovley!










Den här listan tror jag säkert kommer fyllas på efterhand ;) Flickor säg till om jag har glömt någon låt!!


Cha Cha

Idag har varit en super duper mysig dag, jag Ican och Mandiz åkte och solade och myste på Kovik (hette det så flickor?) ;) Sen så åkte vi på raggarrunda istan och såg många söta pojkar vilket gjorde oss väldigt glada, sen köpte vi en lyxshake på max, gaaahh så gott. Nu sitter jag och väntar på filckorna sen så blire nattbad för oss, tihi! Förresten taggar jag som tusan inför minigolf imorgon, då ska jag allt spöa alla, akta er säger jag bara!! ;) Om jag kan koncentrera mig vill säga.. ;P hahah!!  Nepp hörrni nu ska jag fixa lite kläder, see ya



Jag fortsätter vara lite ego :P

Kisses //Linnea<3

Vänner är bra att ha!

Sitter (eller ligger) i Mandas säng och känner mig helt död! Att vara mamma tar på krafterna, speciellt när ens barn spyr som en galning och däckar på toaletter... Men sånt är mammalivet.. Den här gången var bebben lika gammal som jag och dessutom min bästa kompis, men det var ett nöje (hmm)! Den lilla bebisen ligger just nu bredvid och försöker få i sig te, men utan framgång dock!

Men bortsett från den lilla detaljen (plus att jag somnade 8 imorse) så var gårdagen riktigt skojig och den bjöd på allt från bad till grill och chill och natturer med Linneas bil!

Det här dygnet kan iallafall beskrivas med hjälp av ett citat från Malin; Det känns inte som natt eller dag, det känns bara som en lång period av tid!"

Nehepp, nu ska jag sova och blicka framåt mot morgondagen då kvadraten ska ut och bada i det fina sommarvädret! Härligt säger jag!! 

// Erika  

iihh KÖRKORT!

Hjälp vad länge sedan det var vi bloggade nu :O Haha men nu tänkte jag att det var dags igen, igår var det midsommar vilket spenderades med Errikkaa och Maaalllaaan mycket trevligt även fast vi saknade Mandiz alldeles för mycket!! Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, Mandiz och Erika är på väg hit nu sen får vi se vart kvällen tar vägen ;)

En sak till tisdagen den 16/6 så tog jag KÖRKORT! IIIH jag är jätte lycklig för det och sen i tisdags har jag hunnit köra slut på en hel tank, det är tur att man har snälla föräldrar som betalar bensinen så här i början<3





Hahah linnea gose model behavior ;)

XX // Linneaaa<3

GRATTIS!!


Om ni hör ljudet av en bil ikväll så är det antagligen Linnea som är ute och brummar, för den coolingen har nämligen tagit körkort idag, så det hurrar vi för! :D GRATTIS till dig gumman, du är så stöört bra!! :D Pussar!

// Erika

Sommaren är här!

Just nu sitter jag med en smaskig kopp te med Young folks i lurarna och tänker på vilken sjuk tur jag har som har sommarlov! Det känns som att det här sommarlovet kommer att bjuda på massor av skojigheter och för en gångs skull kommer ett lov riktigt behövligt.
Och precis när man började undra vart sommaren tagit vägen så vaknar man med solstrålar i rummet! Härligt!

Och sommarlovet har inte direkt börjat dåligt; det har hunnits med att fira en student, det har ätits glass, det har funnits tid till att umgås med underbara vänner och trots det har det bara gått några dagar på lovet. Jag tror faktiskt inte att jag kommer ha en enda tråkig stund den här sommaren! Eller kanske de stunder då jag sitter instängd på jobbet med mängder av osorterad post, men det har också sin charm och skojigt värre blir det när lönebeskedet dimper ner i brevlådan i augusti!

Och på tal om jobb så vill jag passa på att säga grattis till Amanda, som fick sitt livs första sommarjobb igår! Skitskojigt tycker jag och det är hon värd efter allt slit!

Nehej, nu har jag inte tid att sitta här och sega för nu ska jag ut i solen och njuta!
Puss och kram skumbanan!

// Erika


Jeansen åker av! Nu är det på med bikini och ut och gassa i solen som gäller!


Som jag slitit...

Det är svårt att vara fattig, det har jag kommit fram till efter att ha haft ett stort hål i min plånka under året. Man kan inte inhandla de man vill, trots att jag inte är en shopaholic som vissa andra av mina kvadratflickor, så kan jag också bli riktigt deppig när jag går in i min garderob och allt som finns där består av tråkiga, gamla, malätna, omoderna tyger. Ni känner bergis igen känslan av att man då och då känner för en rejäl uppgradering av kläderna, smyckena eller inredningen i rummet. Men att man helt enkelt inte har råd ! Det är så fruktansvärt frustrerande!

Jag lever just nu på mitt studiebidrag och har letat jobb för fulla muggar i snart ett år. Hur svårt kan det vara att få tag i ett egentligen?

Men så idag, när jag och Erika satt hopkurade framför Eurotrip i min soffa, efter en ganska ruggig picknick på slottet, ringde min telefon. Det var ett nummer som jag inte kände igen och jag övervägde ifall att jag skulle svara eller inte.
Men det gjorde jag i alla fall, och i andra änden hörde jag den mest gudomliga kvinnliga rösten som sa de där mest fantastiska orden någonsin som skulle förgylla hela min dag, vecka, månad och sommar !
Hon sa "Hej jag heter...(det var oväsentligt) och jag ringer för kommunen och jag har ett jobb åt dig om du vill ha det?"

Förstår ni hur lycklig jag blev!? Efter ett förjävligt slit mer ansökan hit och dit och inte ett jävla napp någonstans!
Så ringer hon mig...

Jag svarade direkt "Jag tar det" i min upprymdhet ! Hon lät ganska chockad när hon frågade om jag ville veta var och när jag skulle jobba, och det kom jag på att jag kanske ville trots allt.
Då hade jag fått jobb på ålderdomshemmet Rosenkällagården i fyra veckor i juli-augusti!

Tro inte att jag blev mindre lycklig av detta! Jag är desperat och tar det jag får! Så i sommar ska jag prata med gamlingarna i rosenkälla, säkert vara med på härliga bingokvällar och andra mysiga aktiviteter.
Till min fördel så är jag inte arton och får inte torka rumpor eller duscha gamla gubbar, fyfasen vad skönt det är att vara minderårig ibland ! :D

Mandiz

Starbucks


Nu ligger jag här igen i min sköna säng med en kopp té, och så här har det sett ut hela dagen hemma hos mig jag har inte orkat gått upp, mitt huvud gör ont igen så otroligt tråkigt! Så det ända jag har sysselsatt mig med hela dagen är att dricka té ur min super fina starbucks mugg som jag fick i 18-års present och kollat på X antal avsnitt av vänner. Sen har jag varit ute på en promenad med hunden också, ett litet försök till att få huvudvärken att gå över men hjälpte det? Nej! Gaahhh jag blir tokig, jag ber verkligen att jag ska vara pigg tills imorgon! Åhh snälla låt mig bli pigg!
Ne nu åter till vännerna igen.

Förresten tack för en super kväll igår, ni är världsabäst tjejer, jag älskar er <3

//Linnea<3

tjoo

shit jag såg att det var ett tag sen som jag uppdaterade mig här på bloggen.. hmm det får bli bättring från min sida tror jag. nu sitter jag ialla fall i bilen på väg hem från norrköping där jag har vart på tävling..

de sista dagarna har varigt sjukt grymma med skolavslutning, student firande och kvadraten<3 men en sak som jag måsta klaga på är sommaren. nu när vi äntligen är fria och har tid tull att spendera flera timmar åt att sola eller bada så är det ju inte äns fint väder.. hmm sommaren, jag hoppas att den kommer snart! jag känner att jag skulle behöva bättra på min solbränna lite nu;) men nu består de närmaste två veckorna av jobb så att minn sommarkassa blir lite större, den har nämligen börjat att bli väldigt tom..

nej nu ska jag försöka att sova lite. de senaste två dygnen har jag nämligen bara sovit 5 timmar..

pusshej!
//mallan<3

Här igen...

Nu sitter vi här igen, med två koppar té å planerar en turnering i "playing with fire".
De e vad vi brukar syssla med när vi e hemma hos erika, hon å jag. Dricka té, äta mackor och rapandes spela skjutspel på datorn. Vilket liv...

Ikväll ska erika å jag leka fotografer på ellis bal. För tyvärr så e det ännu inte vår tur att dressa upp oss, dra in magen och skjuta ut brösten. ( fasen, jag måste lära mig trippa som en prinsessa på höga klackar också, räcker ett års övning?)

Men efter de är det dags att dressa upp sig för partaj, för då drar kvadraten ut på turné! Håll utkik !

Aja, som vanligt är vi lite dåliga på att förmedla känslor med text, det är ju trots allt sommarlov så vi behöver inte impa på svenska-magnus längre (;

Pussar /Manda å Erika

Dagen efter!

Dagen efter, huvudvärk och enormt festsugna sitter vi här o degar! Gårdagen bjöd på massor me skoj o form av studentfirande, sommarlovsfirande, ösregn o åska, fyllemess och massa annat och fasen va skoj vi hade!
Tre fjärdedelar av kvadraten valde att stanna hemma i Nypan medan Manda stack till Sthlm och levde loppan!

Aja, vi känner inte för att skriva så mycket, så vi berättar med bilder istället;



Skolavslutning = sovmorgon!



Wakiee, wakiee!!



en guldlock...



...å en Maggan (erika har ett så fruktansvärt vackert mellannamn)! ;D 



d
e två smurfarna va oxå där(:



Ellipelli tog studenten !!! tillsammans me alla andra som sprang ut genom gripens portar. Vi var där... (;



Grattis säger vi till snyggingen!:D <3



Kortegen(: genom den stora staden...

Å de får avsluta detta välskrivna inlägg. Tack å hej leverpastej / Manda å Maggan

Det Blixtrar

Gaahh jag blir tokig, gissa vad som hände i morse jo jag vaknar upp med sprängande migrän, värför??!! Så det var bara att ta en liten mirakel tablett och sedan dra täcket över huvudet och sova, så vaknade jag nu och känner mig lite bättre har fortfarande förskräkligt ont i huvudet, vilket är super tråkigt då jag skulle till världens bästa Erika och ha myskväll! Ni får ha det bäst tjejer i kväll så får vi träffas imorgon!! Älskar er!!

//Linnea<3


Torsdag den 11:e Juni

Vilket så klart betyder SOMMAR LOV!!!!! ÅHHH äntligen säger jag bara, med många blandade känslor. Självklart var jag tvungen att börja snyfta lite när jag läste Mandiz inlägg om kvaddratens sommar som ska bli bästbästbästbäs!!! Och saken blev inte bättre när jag såklart var tvungen att sätta på our last summer med ABBA! Haha jag säger ju att jag är känslig!! I alla fall nu ska jag fira sommaren med några m&m's! See yaa!




XX//Linnea<3

Our last summer !

Giiirls ! Nu, för ett par timmar sedan började vårat sista sommarlov! Blandade känslor inför detta måste jag säga. Det negativa e just de att det är det sista, buhu! :(
Men däremot kan vi se fram emot vår underbara student och att detta sista sommarlov kommer att bli det allra bästa ;D
Det känner jag på mig, kvadraten kommer att vara tillsammans i ur å skur. Å när solen ligger på så degar vi som paddor på stranden, när regnet faller sitter vi hopkurade i soffan framför en film å när allt annat skiter sig så finns vi där för varandra.
Jag kan knappt vänta på att alla planerade aktiviteter ska sätta fart. Vår roadtrip till Danmark, är ett exempel som jag kommer att minnas i all oändlighet.

Tyvärr fick jag inget sommarjobb, men jag får leva som en lycklig fattiglapp och acceptera min tajta budget som den är. När jag väl är inne på att acceptera saker som de är så vet jag att både jag å några andra kvadratflickor har svårt att göra det när det gäller killar;D  haha. Ingen nämnd ingen glömd.

Men som tur är så bjuder sommaren på mycket gottigt, å blandgodis e helt klart min favorit, många olika sorter och smaker..(tror ni fattar vad jag menar(; )

Mandiz

 
Bara att moffla i sig av det goda ! Jag älskar sommaren!


Skolavslutning imorgon!

Imorgon smäller det! Det är dags för den stora dagen och med den kommer sommarlovet!
Jag har fortfarande inte hunnit fatta att vi faktiskt kommer att va lediga  i 10 veckor framöver och det känns ganska overkligt men också sjukt skönt!
Så just nu står jag och provar min skolavslutningsoutfit och har lite ångest över att jag inte tänkt på sånt tidigare!
Och på fredag är det dessutom dags för studentfirande för syrran och det har jag inte heller hunnit tänka någonting på!

Men det jag vet är iallafall att sommarlovet kommer ovanligt passande och det ska bli sjukt härligt!

Och snart ska jag iväg och prova på judo för första gången i mitt liv och det kanske inte är det smartaste jag gjort om jag kommer till skolavslutningen helt sönderslagen, men det ska bli skojigt eftersom hela kvadraten kommer va där!

Nej nu måste jag gå och packa! Puss!  


Tisdagen den 9:e juni

Här sitter vi, med två koppar kaffe.
Erika visslar till Young folks, de låter inte som fågelsång direkt...
Men låten är i alla fall skön.
Dagen har varit chill.
Kanske lite för chill.
Vi har blivit inspanade av gamla gubbar.
Inte så läckert.
Sen har vi kommit på vilken trist stad nypan är.
Vi saknar våra flickor.
De solar.
Ikväll ska vi på filmkväll.
De blir niice.

De va allt för idag. 


Puss.


                                                           


Seasons Of Love

Jag sitter här och nynnar på musiken från rent, jag var på musikalen igår på Culturum, den var verkligen riktigt bra, den bästa musikal på många år som esteterna har satt upp. Jag fick biljettterna i present utav Matilda, verkligen skit glad blev jag :D TAACK!!

Idag ska jag och mamma åka till Ikea och handla lite nya saker till mitt rum, det ska bli jätte mysigt och jag ska förmodligen köra dit också :D Snart är det dags för körkot :D

Nu ska jag gå, ha en fin dag!



//Linnea<3

...

Say goodbye, say goodbye to the way I was before
Say hello, say hello to a new way
I was lost, but I found what I was looking for
Waking up, waking up to a new day


Nu ska jag sova, god natt.


//Linnea<3

Känslig!?

Det är en sak som jag har gått och tänkt på jätte länge, hur känslig jag egentligen är, alltså ni ska bara veta. Just nu har jag precis kollat på två The Hills avsnitt och tårarna bara rinner inte för att någontilng är speciellt sorgligt utan det är bara känslosamt. Jag har gråtit alltså flera gånger idag nu, när jag fick reda på att att jag klarade körkortsteorin och för lite andra saker! Då börjar jag fundera och det är verkligen sjukt skönt att bara gråta ibland. Man känner sig liksom lättad, även fast det somsagt inte är för något sorgligt utan bara allmänt. Sen ibland kan det gå flera dagar eller veckor då jag inte gråter. Aja det är bara lite som jag har tänkt på så här på kvällen, nu ska jag sova! XXX


//Linnea<3


^^,

GRATTIS till världens bästa linnea som klarade uppskrivningen idag!!!! ett steg närmare körkort!<3<3

sen måste jag ju på samma gång skriva om det elendiga liv som vi som fortfarande är 17 år gamla, som drog det kortaste strået och blev födda sist på året. vi som fortfarande måste sitta och brumma på moppar vart vi än ska ta oss tilsammans med de andra moppeförarna som ju då är ett antal år yngre, hmm pinsamt. och som grädden på moset, eller pricken över i:t så måste vi ju också självklart få soppatorsk mitt inne i trosa centrum och innan man har fått moppen ur vägen fått utstå ett antal sura blickar från diverse bilåkare.. inte kul. därefter så fortsätter färden med att putta moppen i typ en mil (kändes det som iaf) för att kunna inhanlda lite ny bensinför att tanka upp våra trogna (?) fordon. precis när man då har hunnit tanka klart så vad passar bättre än ett skyfall så att alla vi moppeförare både blir dyngsura men också håller på att frysa ihjäl. ja som sagt vi moppeförare har det inte lätt.

nu väntar i alla fall en kopp te och ett varmt och mysigt bad!:)
//mallan

KÖRKORTSTEORI? CHEK!!

AAAAAAAHHHHHHH MILJONER TACK FÖR ALLT GRATTIS MINA FINA SOLSTRÅLAR!!!!!!!!!!!!! UTAN ER SKULLE INTE DET VARA MÖJLIGT, NI ÄR LJUSET PÅ MINA DAGAR!!!!!!!!! JAG ÄLSKAR ER FLICKOR!!! :D




För er som inte fattar så har jag idag den 4 juni klarat körkortsteorin!!! IIIIHHHH SÅ LYCKLIG JAG ÄR NU!!!! :D




//LINNEA<3

Lycka...

Jag är sjukt, otroligt, helt sanslöst glad och lycklig just nu! Anledning? Jag är klar med allt som har med skola och tvåan att göra och nu är det enda jag kan göra att softa mig genom den sista veckan! Det här året har gått sjukt, otroligt fort och jag kommer knappt ihåg vad jag har gjort, förutom att plugga. Men det är kanske så det ska vara också, för om man lyssnar på vad andra har sagt tidigare, så är jag precis klar med det värsta året i min skolhistoria! :)
Självklart har det också firats och det blev med glass, mumsfillibabba!

Och en sak till; det är sommarlov om exakt 7 dagar, känn på den ni!
Sommarlovet kommer precis i rätt tid och hur kan man inviga det bättre än med en roadtrip med tjejorna och kanske en tripp till Italien? Nej, det är helt enkelt oslagbart!

Jag vill också passa på att säga grattis till Linnea som klara körkortsteorin idag! GRATTIS! <3 :D

Med superglada hälsningar Erika

För du är så jäävla bra !

Tusen grattiskramar till vår dunderbra pingla Linnéa som klarade körkortsteorin idag! :D
Du är så jäävla bra å vi älskar dig sååå<3<3<3
Pussar på dej gullrumpa!

För de har tagit studenten, för de har tagit studenten ... men det har inte vi !

Nu sitter jag i skolan å väntar på att lektionerna ska börja.
ångest som fan över bokanalysen som inte e klar.
imorgon e man ledig för att fira kussens student
prio ett kan jag lova!
bokanalyser kan pilla stjärt...

                                                            Mandiz

I Can't Stop, Don't Care If I Lose

Ä N T L I G E N har jag pluggat klart körkorts teori! Ska strax åka till körskolan, någon alkohol föreläsning ska jag på, inte jätte kul men som tur är ska både Linn och Gadd dit! :)

I alla fall, sitter jag och lyssnar på Katy Perry, jag tycker hon är super cool, lyssna på den här låten!


Nu måste jag åka!

xxxx //Linnea <3

Aj då!

De va visst inte så slappt o va hemma! :( Har kommit på att jag måste baka 100 bullar till U-landskvällen imorrn! Ibland har man otur!
// Erika

Buller å brak

Efter att ha suttit framför dumburken i några timmar tillsammans med sockor på fötterna och en mjuk filt, gick jag upp för att proppa i mig några piller och stoppa om mig själv. Det kändes som den ända återstående utvägen, för att komma bort från de hemska vardagsbekymmrena som kompletteringar och försenade inlämningsuppgifter.

Klockvisaren hade inte flyttat sig särskilt långt när jag vaknade av en massa bullrande. Yrvaken som jag var så var det svårt att lokalisera ljudet. Det kom varken från vinden eller nedervåningen, det var väldigt nära...
OjsanHoppsan ! Det var i skallen det brakade. Satan i gatan va det gjorde ont !!
Jag trevade efter paketet med de dunderstora tabletterna på nattduksbordet, men där fanns ingenting. Ner på alla fyra för att kolla under sängen. Nej, inte där heller. Det kändes som det var bråttom! Tänk Amanda, tänk ! Jag satte mig med en duns på den kalla parketten med huvudet i händerna. Jag kände mig som Nalle Puh. En björn med alldeles för liten hjärna. Svarta prickar började dansa framför näsan på mig och jag visste inte vart jag skulle ta vägen, vem fan har tagit mina piller !!? Plötsligt började en liten idé växa i skallen på mig. Borde inte vi ha ett litet medicinskåp någonstans i den här gigantiska kåken?
Jag halvsprang ner för trappan, fortsatte ut i hallen, halkade på trasmattan som låg i en hög och slog knäet i en tröskel. Jag gjorde vad jag kunde för att kväva ett tjut. For upp igen när jag hörde ett ljud. Vad är det som låter? Något krafsande och rivande, lät det som. Jag tänkte tillbaka på en av serierna jag kollat på för ett par timmar sen. Tänk om någon har kommit för att skära av mig tungan !? GULP ! Ljudet kom utifrån. Jag smög in i det nästan helt svarta vardagsrummet. Det ända som gav ifrån sig ljus var månen som kastade spöliknande skuggor på golvet. Jag famlade efter sopkvasten som brukar stå i hörnet och inte göra någon nytta. BINGO ! Nu var jag beväpnad. Jag smög mig närmre ljudet och funderade över varför vi inte skaffat en taklampa till det här rummet.
En skugga dök upp i fönstret men försvann lika snabbt. Det var någon där ute ! Jäklar ! Det lilla jag hann se skvallrade om att det var någon som var väldigt lång eller som hade varit smidig nog att klättra på klätterväxterna som kringlade sig upp för fasaden. Denne hade också något vapen, något som liknade en kniv eller en långpipad puffra! Jag kände hur benen ville springa upp och krypa under det vara täcket igen. Men att den alltid lika nyfikna jag vill gå lite närmare glasrutan. Försiktigt smög jag fram till soffkanten, jag kände hur mitt grepp om soppkvasten fick knogarna att vitna. Nu var jag nästan framme. Jag behöver bara luta mig fram lite för att kunna kika ut och se om det satt någon och lurade där. Men precis när jag skulle trycka nosen mot rutan kom skuggan upp igen och vips som det var så vek sig benen på mig och jag föll bakåt, ner på rygg på golvet. Jag försökte andas lugnt och ställde mig upp.
Ljuden fortsatte men nu hade jag förstått vem som var där ute och spelade mig ett spratt. Jag gick fram till fönstret igen, den här gången utan kvasten i högsta hugg och ryckte upp fönstret. In hoppade katten. Med svansen rakt upp i vädret och listiga ögon visade hon hur stolt hon var över att ha skrämt mig, eller kanske bara över att komma in, men ändå, det kändes som att hon skrattade åt mig där jag stod med min stora T-shirt och mitt ruffsiga hår, huttrandes från vinddraget utifrån.
En våg av smärta påminde mig om varför jag hade gått ner från första början.
När jag hade några piller i magen och några extra bredvid sängen, lät jag duntäcket sluta sig kring min kropp.
Efter att ha legat i sängen sömnlös mestadels av natten låg jag och stirrade på väckarklockan, med varje sekundtick dånade det i skallen på mig. Tillslut slog den om till 6:45, larmet gick igång och jag satte mig upp.
Frukosten var på bordet när jag, hostandes, kom ner i matsalen. Mamma gav mig en blick som betydde "Håll dig borta ifrån mig".  
Med en trött suck satte jag mig vid bordet och berättade om mina nattliga bestyr, alla stirrade och det ända som avbröt mig var mina egna hostningar och sörplanden på téet.
Jag visste vad som skulle ske när jag själv tystnat: mor min skulle stoppa in en termometer i gapet på mig, ge mig hostmedicin, snytpapper, lite fler piller (ja, jag vet jag äter alldeles för mycket av sådanna) och stoppa ner mig i sängen igen.
Så är det i den Dahlgrenska familjen. Är man sjuk, framför allt om man har migrän, så stannar man hemma och jobbar så mycket man kan hemmifrån, istället för att somna på lektionerna och inte göra någon nytta.

Så det var så det fick bli, jag sörplade i mig det sista som fanns kvar i muggen och klampade upp för trappstegen. Jag hatar att vara hemma från skolan, där finns inga kompisar. Men när jag stod framför sängen så såg den väldigt inbjudande ut. Det kanske inte skulle skada att försöka sova lite till? Jag hade ju i alla fall 6 timmar att ta igen från inatt.
Nästa gång jag vaknade var det av en massa buller och brak, men inte samma som sist. Det här kom utifrån. Attans ! Dem hade jag glömt bort. Jag kikade ut genom springan i gardinerna och mycket riktigt, snickarna var i full gång med att riva, såga och göra allt för att jag inte skulle får sova mer. Fy fanken. Aja, inte mycket att göra åt.
Det finns bara ett sätt att fixa det här på. På det Amandianska sättet: Slå på datorn och skriv utav bara helvete !
Nu känns det en smula bättre.
Tack och Hej Leverpastej !
Mandiz


En sjuklig dag!

Kaffe, choklad, en svenskaanalys och min snoriga näsa är mitt sällskap just nu medan jag diggar Hey ya på högsta volym.
Jag är nämligen sjuk idag, kanske kände jag efter lite för mycket imorse men jag mår faktiskt dåligt och med tanke på min halsfluss i vintras så HATAR jag att ha ont i halsen och då tycker jag bara synd om mig själv.

Iallafall så har jag inte bara slappat och levt loppan idag. Jag gick upp vanlig tid, vilket för mig innebär runt halv sju och gjorde klart TRE av fyra återstående arbeten i plugget.
Eftersom jag tycker det var så duktigt gjort av mig så gick jag också och köpte en fet chokladkaka som jag nu sitter och smaskar i mig mitt i fikapausen.

Eftersom jag har varit så sjukt effektiv nu på morgonen betyder det att jag har resten av dagen kvar till att göra precis vad jag vill och det känns ju inte dumt. Tyvärr så skiner ju inte solen och bortsett från den lilla detaljen skulle jag helst av allt vilja ligga och ha det bra i solen, men jag valde helt enkelt fel dag att vara sjuk på.
Istället kanske jag tar mig an det sista arbetet och ser till att njuta resten av terminen istället, den idén gillar jag bättre!

Nu är det dags för påtår och mer choklad till mig! Hoppas ni andra tjejor har det kanon! <3

// Erika


                                Mums!

planering?

en ska som jag är jätte dålig på är planering och framförallt framförhållning! alltid tänker jag när vi får nya uppgifter eller arbeten att det här ska jag ta tag i på en gång.. men vips så hittar jag något mycket roligare att göra och så får jag sitta där i sista stund och bli överstressad för att jag inte har hunnit med allt jag ska göra. detta är verkligen så typiskt mig. nu sitter jag här alltså med att antal inlämningar sent på kvällen när jag egentligen behöver sova ch det är sista veckan i skolan! bra jobbat!!

haha idag istället för att plugga drog jag till lammsjön med Linn och Mickis för att bada, det var varmt och skönt i vattnet till min förvåning:) sen bar det av in till trosa för att äta pizza och ha det mysigt:)
nej nu måste jag återgå till att plugga, lite kaffe skulle nog sitta bra nu så att jag inte somnar framför datorn också;)

//mallan<3

RSS 2.0